Siirry sisältöön

HAMMURABIN HENGESSÄ (FOKA II)

HAMMURABIN HENGESSÄ 
Foka II (240 s.)
Jyri Hokkinen
ISBN: 978-952-68393-2-5

"Nyt täytyy sanoa, että tykkäsin, tykkäsin ja tykkäsin. Pidin siitä, kuinka kirjassa päähenkilöksi nousi Leku. Mielenkiintoinen ja jollain lailla huvittava tapaus, vaikkakin hyvin arvaamaton. Fokalle on toki kirjassa oma paikkansa ja mielenkiintoiseksi tämän tekee se, kuinka trilogian viimeinen osa etenee. Pidin myös siitä, millä tavoin Fokan etääntyminen Miiasta kerrottiin. Oli todella realistisesti kuvattu. Kiinnostaa myös tietää, kuinka Miian tutkimukset uuden tai oikeastaan vanhan tapauksen kanssa etenevät ja kuinka ne yhtyvät kaikkeen muuhun."
Blogi: Elämä on ihanaa / Mannilainen / 04.04.2017

 

Hinta: 22.00 €
Toimituskulut: 0 €

Ovimies Tapio “Foka” Fokin on sotkeutunut tahtomattaan Moskovasta johdettavan huumeliigan kuvioihin. Irti pääseminen osoittautuu vaikeammaksi kuin Foka oli kuvitellut. Liiga lähettää Fokan perään tappajan Moskovasta.
Fokan tilannetta ei helpota ollenkaan se, että hänen tyttöystävänsä on rikospoliisi, eikä myöskään Kööpenhaminasta ilmestyvä kiristäjä, jolla on rahanarvoista tietoa.

Kirjan tiedot
Koko: A5
Kannet: kovakantinen
Sidonta: ommeltu
Sivumäärä: 240

Omistuskirjoitukset
Toimitustietojen yhteydessä voit ehdottaa haluamaasi omistuskirjoitusta.
Jos tunnet Hogasen - voit myös kirjoittaa viestiksi KIRJOITA MITÄ LYSTÄÄT =)

Näyte kirjasta Jyri Hokkinen - Hammurabin hengessä
Irina Lukina oli sopinut aamiaistapaamisen ystävättärensä Elenan kanssa Moskovan keskustan Novotel-hotellin ravintolaan. Hän oli jo hyvissä ajoin paikalla ja lueskeli padistaan uutisia Suomesta. Irina silmäili Iltalehden etusivun uutisia ylimalkaisesti rullaten sivua alaspäin.
Edellisen iltapäivän yksi ykkösuutisista oli jo valunut etusivulla alaspäin, mutta Irinan se sai hätkähtämään. Uutisen otsikko oli Poliisin erikoisryhmä iski pizzeriaan Pakilassa.
Mitä ihmettä tämä on? Irina mietti. Kuvassa oli hänen suomalaisen miesystävänsä Ramin omistama pizzeria Baggalino poliisiautojen ympäröimänä. Hän luki uutisen nopeasti. Siinä lähinnä todettiin, että jonkinlainen suurehko poliisioperaatio oli Pakilassa meneillään, ilman sen tarkempia tietoja. Poliisi ei ollut tutkinnallisista syistä antanut mitään lausuntoa asiasta.

Irina kauhistui. Hänen kätensä tärisivät, kun hän sulki iPadinsa ja laittoi sen takaisin laukkuunsa. Irina tiesi vallan hyvin pizzerian toimineen vain kulissina Ramin hämärille liiketoimille. Häntä ei kiinnostanut hankkiko Rami rahansa myymällä amfetamiinia vai pepperonipizzoja. Rami oli luvannut Irinalle tekevänsä nopeasti heille yhteisen pesämunan, jonka avulla he voisivat aloittaa uuden elämän ulkomailla.

Irina yritti soittaa miehelleen. Vastauksena kuului operaattorin viesti, ettei puhelimeen juuri nyt saada yhteyttä. Hän perui tapaamisensa Elenan kanssa ja valitsi puhelimensa muistista uuden numeron.
»Hyvää huomenta Irina. Mitä voin tehdä hyväksesi?» Vastaaja oli Edik Vorobjev, yksi Moskovan alamaailman johtajista, jonka siunauksella tämä amfetamiinin vienti Helsinkiin oli aloitettu.
»Edik. Meidän on syytä tavata. Kuinka pian voit järjestää tapaamisen?»
»Hmm - kuulostaa siltä, että asia on tärkeä. Missä olet?»
»Olen keskustan Novotel-hotellin ravintolassa.»
»Selvä. Lähetän auton sinne heti. Voisitko tulla hotellin eteen noin vartin päästä?»
»Kyllä – kiitos Edik.»
Irina sulki puhelimen ja poistui hotellin aulaan. Hän ei ollut polttanut enää vuosikausiin, mutta nyt hän käveli suoraan hotellin aulamyymälään ostamaan savukkeita ja sytyttimen. Maksettuaan ostoksensa, Irina meni hotellin pihalle ja sytytti tärisevin käsin savukkeen. Hän mietti, miten Edik reagoisi uutiseen. Oli selvää, että Edik ei tiennyt vielä asiasta.
Copyright © Jyri Hokkinen

Kirja-arvostelu

~ Jyri Hokkisen Hammurabin hengessä tekemisen meininkiä ~

... Hammurabi täyttää hyvin paikkansa uusien rikosromaanien joukossa. Jo kahdella jännittävällä dekkarillaan Jyri on osoittanut luovat kykynsä ja uskonkin, että laajemmatkin lukijakunnat löytävät hänessä mieleisensä rikoskirjailijan.

Suosittelen.

Kari Varvikko

Tanotorvi 5/2017 / Kari Varvikko / 06.05.2017
Lue koko arvostelu täältä »

Lukijapalautteita

---

Luettuani ensin Hokkisen ensimmäisen kirjan Rypsisateen ennakko-odotukset olivat kovat. Ei tarvinnut pettyä. Jännittävä kirja joka tuli luettua lähes yhdellä kertaa. Oli mukava seurata päähenkilöiden tarinan kehittymistä eteenpäin. Kirjan tapahtumapaikat ovat kuvattu realistisesti ja oli mukavaa kun tapahtumat sijoittuvat alueelle jossa on itselle tuttu. Hyvää viihdettä, suosittelen!

Joakim N. Vantaa

---

Ollakseen tekijänsä toinen teos "Hammurabin hengessä" on laadukas tuotos, parempi kuin edeltäjänsä. Pidin erityisesti prologista ja kerronnan tarkkuudesta esim. tapahtumapaikkojen suhteen. Facebook -sivut osoittavat, että paikkojen tutkimiseen on käytetty aikaa ja vaivaa, mistä hatunnosto. Kirja on ulkoisesti tyylikäs ja kovakantisena kirjahyllyyn sopiva. Mafia on brutaaliuudessaan ehtymätön lähde juonikuvioiden pohjaksi, niinpä sen sekoittaminen Fokan elämään antaa lukijalle aiheen odottaa rouheaa loppuratkaisua.

Markku A - Espoo

---

Ohhoh! Menipä taas aika kuin siivillä Hokkisen uusinta romaania lukiessa. Kynä on selvästi terävämpi kuin esikoisteoksessa. Hahmoihin on tullut syvyyttä, mutta kerronta on edelleen yhtä sujuvaa kuin viimeksi. Fokaa ja muita hahmoja on mukava seurata sivusta. Monenkaan housuissa ei haluaisi oikeasti olla...Trilogian kolmososaa odotellessa!

Matti P - Haukipudas

---

Lisää lukijapalautteita »