Siirry sisältöön

Jyri Hokkinen

JYRI HOKKINEN
Syntynyt 14.4.1966 Helsingissä
markkinointimerkonomi, kauppat.yo

Kirjat:
Rypsisade / Hogane Publishing 2015, Hammurabin hengessä / Hogane Publishing 2017
Tulossa:
Foka / Hogane Publishing 2019 ja Barbelon sisaret / Hogane Publishing 2019

HOGANE
Elämäni kaksikymmentä ensimmäistä vuotta asuin Kannelmäessä. Lapsuus ja nuoruus kuluivat urheilun merkeissä, eikä koulu oikein kiinnostanut. Harrastin urheilua monipuolisesti; jalkapalloa HJK:ssa, urheilusukellusta H2O:ssa, painia Helsingin painimiehissä ja karatea Tsukissa.

Kamppailulajeista jäikin elinikäinen harrastus, josta treenikassissa muutama toisen asteen musta vyö. Kamppailuharratukseni kautta olen toiminut kolmen vuosikymmenen aikana satunnaisesti erilaisissa turvallisuusalan keikkahomissa ja yksityisten toimeksiantajien henkilösuojaustehtävissä. Näihin keikkoihin on sisältynyt paljon tapahtumia, joita voin hyödyntää kirjoissani.

Opiskelun aloitin vasta 25-vuotiaana. Ensin myyntimerkantiksi, sitten markkinointimerkonomiksi ja lopulta päädyin Helsingin kauppakorkeaan opiskelemaan viideksi vuodeksi mm. johtamista, organisaatiotieteitä, yritysjuridiikkaa, sopimusoikeutta ja sähköistä kaupankäyntiä.

Ennen vuosituhannen vaihdetta työelämä kiskaisi minut koulun penkiltä ja tein kohtuullisen uran it-maailmassa toimien loppuvuosina mm. hallituksen puheenjohtajana ja myös erään pörssilistatun yhtiön myyntijohtajana.

Veri veti kuitenkin yrittäjyyteen ja perustin Hogane Marketingin. Aluksi se keskittyi it-ohjelmistojen tuottamiseen, mutta nykyisin vain kustannustoimintaan.

Kirjoittamiseen sotkeuduin puolivahingossa. Olen urallani kirjoittanut paljon business-tekstiä, mutta en koskaan sivuakaan pöytälaatikkoon. 2015 keväällä minulta kysyttiin alkaisinko kirjoittamaan kolumnia paikallislehteen. Mietin hetken miksi minulta asiaa edes kysyttiin. Johtuiko se oudoista stadin slangilla heitetyistä facebook-päivityksistäni vai mistä. Siinä sitten minulle iski luonteelleni tyypillinen suuruudenhulluuskohtaus ja ajatus kirjan kirjoittamisesta syntyi. Rypsisateen ensimmäinen versio oli valmis kuukaudessa.

Kun minulle sitten selvisi, ettei kirjaa niin vain kustantamoille työnnetäkään ja vastausta saa odottaa jopa vuoden, päätin perustaa oman pienkustantamon. Hogane Publishing syntyi. Kahdessa kuukaudessa kirjoitusidean syntymästä olin kirjoittanut ensimmäisen kirjani ja perustanut oman kustannusmerkin.

Rypsisade sai yllättävän hyvää palautetta. Myin sitä oman verkkokauppani kautta – kirjakauppojen hyllyistä oli turha haaveillakaan. Taittajan kanssa päätettiin tehdä kirjasta sen paksuinen, että sitä voi toimittaa verkkokaupasta suoraan postiluukkuun jaettuna. Koska jouduin tavallaan pätkäisemään kehittämäni juonen – syntyi idea Foka-trilogiasta.

Foka tarinoihin sijoitan asioita, joita olen tehnyt, nähnyt ja loput keksin. Kaikkein eniten pidän asioiden selvittelystä ja taustojen penkomisesta. Siihen kuluu yli puolet kirjan tekemiseen kuluvasta ajasta.

Nykyisin kirjoittaminen vie leijonan osan vapaa-ajastani - näyttäisi siltä, että kirjoittaminen on tullut elämääni jäädäkseen.